Accés al Clickedu
Tel. 937 835 710 info@escolaandersen.com
El teatre és un mitjà per expressar sentiments, per explicar històries, per connectar amb altres persones. El teatre és una activitat que potencia les capacitats comunicatives. És important i necessari ensenyar els nens i nenes a expressar-se, a comunicar-se, a vèncer les seves dificultats, a posar-se davant d’un públic per poder assolir tota la riquesa expressiva que aporta el teatre. Així doncs, el teatre constitueix una part molt important en l’educació de l’expressió corporal i oral dels infants. Els dóna eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocriticar-se, enriquir els seus mitjans d’expressió i la seva espontaneïtat. D’altra banda, mitjançant la dramatització, l’expressió oral i corporal, el teatre pot ajudar els nens i nenes a progressar en el coneixement d’altres matèries curriculars. Fer teatre és treballar en equip, un valor molt important en la societat actual. Els nens aprenen la importància de treballar conjuntament i la valoren, reconeixen que en un equip tothom és important i que es treballa per tirar endavant un projecte comú. Teatre –jouer com diuen els francesos– vol dir ‘joc’. Fer teatre és jugar, inventar personatges, idear situacions, històries, i viure experiències inimaginables. Totes aquestes qualitats són innates als més petits i, amb el teatre, el que intentem és potenciar aquesta característica infantil. Es tracta, doncs, de conservar aquest joc, aquesta manera de treballar.
A la nostra escola treballem el teatre l‘expressió oral des de P-3 fins a 4t d’ESO. Els més menuts desenvolupen l’expressió corporal i el llenguatge oral i també es diverteixen disfressant-se i jugant amb els personatges.
A mesura que es van fent grans van aprenent a tenir un millor domini del cos i de la veu per a millorar la comunicació, així com van desenvolupant la imaginació quan juguen a ser personatges fantàstics.
El nostre projecte de teatre vol aconseguir que els nostres alumnes de secundària acabin llegint de forma expressiva un text teatral, expressant sentiments i emocions, adquireixin un domini raonable del cos i del llenguatge oral interpretant diferents tipus de personatges en diferents situacions. És important també que es valori tot el que envolta el món del teatre, que no és tan sols la interpretació: llum, escenografia, maquillatge, vestuari…, així com l’esforç de tot el grup a l’hora d’interpretar davant d’un públic. Tothom ha de ser responsable de la tasca que li ha tocat dur a terme i ha de complir amb la tasca encomanada així veuen la importància del treball cooperatiu.
A l’escola el projecte es comença a treballar ja a principi de curs. Els resultats es veuen per Nadal, quan l’escola celebra la Festa de Santa Llúcia i els nostres alumnes ens mostren tot allò que han treballat durant el trimestre. Cada curs des de P-3 fins a 4t d’ESO representa la seva obra de teatre al Centre Cívic del nostre barri. Les actuacions comencen un divendres a la tarda i acaben el diumenge. Fem un cap de setmana teatral on totes les famílies poden veure els seus nens/nenes fent la seva representació.
Per Sant Jordi també potenciem l’expressió oral amb els recitals de diferents poemes treballats a classe i recitats posteriorment. Els alumnes d’Infantil i de Primària treballen la poesia amb diferents recursos i activitats segons el nivell. A Secundària es prepara una obra amb més profunditat, dirigida per l’actor terrassenc Pep Ferrer.
Els alumnes de Secundària a partir de 2n d’ESO participen, tots, en el Taller de Teatre que es fa a l’escola en hores lectives. L’actor terrassenc els introdueix en el món de la interpretació, els ensenya tot tipus de recursos i els obre la porta a una manera d’aprendre diferent, engrescadora i molt més motivadora per als nostres alumnes.
A final de curs els alumnes d’Educació Infantil i de Primària presenten els projectes que han fet durant el curs als seus familiars a la mateixa aula. Els alumnes de Secundària fan també l’exposició oral del Treball de Síntesi que fan durant el curs.
Creat i dirigit per Digital Films, és una activitat creativa i divertida que, utilitzant tecnologia d’última generació, pretén donar a conèixer als alumnes el llenguatge audiovisual i les eines del cinema digital: guió, càmera digital professional, equip de so, edició i post-producció. Treballaran en equip i filmaran el seu propi curtmetratge, que serà visionat en un cinema de Barcelona a final del curs.
Per a tercer any consecutiu Yumàgic, dirigeix aquest taller.
Els alumnes de Secundària de la nostra escola tenen la sort d’endinsar-se en el món del cinema i aprendre coses noves d’una manera motivadora i engrescadora. Aquest taller està pensat per apropar els alumnes al món audiovisual d’una manera participativa, pràctica i divertida. És per això que les classes de cinema estan enfocades a partir de dos eixos principals:
En aquest taller els alumnes descobriran com funciona un rodatge de veritat i sobretot entendran la importància del treball cooperatiu. Cadascú ha de saber triar el seu rol: actor, director, guionista, càmera, maquillatge… i ha de veure la importància que té el seu paper dins del grup.
Es començarà amb unes classes teòriques, amb la visualització de curtmetratges, vídeos, pel·lícules per tal d’il·lustrar els conceptes que es van aprenent d’una manera més atractiva i fàcil d’entendre. Els alumnes aniran prenent nota de tot allò que es va explicant a classe i així podran agafar una idea de quin serà el seu paper en el rodatge final.
Els guionistes hauran de crear històries i confeccionar el guió cinematogràfic. A partir d’aquí la resta de grup haurà d’anar fent l’estudi i la preparació del rodatge seguint el guió, respectant cadascú la seva feina i coordinant-se alhora.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara cookies per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.