Sardanes

Projecte Sardanes

Com a part de la programació de l’àrea de música es treballa també la dansa. Des de l’escola es va decidir, des dels seus inicis, que es fes a través d’una de les danses de Catalunya: la SARDANA.

Aquest projecte s’organitza a través de l’entitat sardanista ASERT. D’aquest grup en venen dos monitors, un cop a la setmana, i ensenyen als alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària les característiques d’aquest ball típic català.

El primer any els alumnes aprenen les coses més fonamentals de la Sardana, com el punteig i els canvis de la dansa. A partir de 5è i 6è els seus coneixements s’amplien i comencen amb les rotllanes, els salts… i perfeccionen tot el que van aprendre l’any anterior.

A través de les Sardanes, no només es treballa la dansa, sinó que també es fomenta la concentració, la posició de les mans i dels peus, l’escolta i el repartiment del punt.

Es valora molt el caràcter obert d’aquesta dansa, considerant que pot participar-hi tothom.

Com a part del projecte, l’escola organitza una ballada de Sardanes per a la Festa Major del barri de Can Palet dins de la Rambla Jove i participa en una ballada de germanor a final de curs a la Plaça Vella, on assisteixen representants de l’Ajuntament de Terrassa i el president de l’ASERT, el senyor Jordà. Al final d’aquesta jornada sardanista, s’entrega un diploma a cada alumne participant.